Változatlanul érdemes casco biztosítást kötni
2019. március 23., szombat
A brit Thatcham biztosítási kutató társaság tizenegy modell lopásvédelmi rendszerét vizsgálta. Az eredmények javarészt siralmasak.


 

Évek óta szajkózzák a szakértők, hogy a kulcs nélküli nyitási és indítási rendszerek (intelligens kulcsok, kártyakulcsok, stb.) nagyon könnyen kijátszhatók, és ezért nem nyújtanak kellő védelmet a tolvajok ellen.

Úgy tűnik, az autógyártók elkezdtek odafigyelni, mert a brit Thatcham Research biztosítási kutató szervezet legújabb tesztjén négy típus is kiváló eredményt ért el. Az Audi e-tron, a Jaguar XE, a Range Rover Evoque és a Mercedes B-osztály egyaránt magas szintű lopásvédelmet biztosít.

Sajnos továbbra is többségben vannak azok az autók, amik nem jelentenek problémát a tolvajoknak. A Thatcham elvileg öt szinten (kiváló, jó, alapvető, gyenge, elfogadhatatlan) értékelte volna a védelmi rendszerek képességeit, ám a tesztben szereplő további hét autó az átlagos szintet sem ütötte meg: a Ford Mondeo, a Hyundai Nexo, a Kia ProCeed, a Lexus UX, a Toyota Corolla Hybrid és a Porsche Macan gyenge minősítést kapott. A szakértők szerint, amennyiben ezeknek az autóknak a kulcs nélküli nyitási és indítási rendszerét megfelelő elektronikus védelemmel szerelték volna fel, többségünk könnyedén ’jó’ minősítést kapott volna.

Az abszolút mélypont a Suzuki Jimny volt, amely a szakértők szerint botrányosan könnyen kinyitható, és a legalapvetőbb védelmet sem nyújtja lopás ellen.

A Thatcham azt tanácsolja a kulcs nélküli nyitási rendszerrel szerelt autók tulajdonosainak, hogy a kulcso(ka)t lehetőleg minél messzebb tárolják otthonuk bejáratától, illetve utcai frontjától, illetve helyezzék azokat fémrácsos tárolóba. A tolvajok ugyanis egy speciális berendezéssel fogják fel és másolják le a kulcsok által sugárzott kódokat, ezekkel az óvintézkedésekkel azonban megnehezíthetjük a dolgukat.

Forrás: Vezess.hu



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft